fbpx
Întrebări comune

Găsiți mai jos răspunsuri informative la cele mai comune intrebari

Denumirea de gaz provine din cuvântul haos, a carui principală descriere este cea a celei mai simple stări a unei materii.
Un gaz este un cumul de particule care se mișcă la întâmplare și haotic, ciocnindu-se constant între ele și pereții oricărui container. Volumul real al particulelor este mic în comparație cu spațiul total pe care îl ocupă și de aceea gazele umplu orice volum disponibil și de regula sunt ușor comprimate. Viteza medie a moleculelor de gaz este de ordinul a 100 de metri pe secundă și se ciocnesc între ele de miliarde de ori pe secundă. Acesta este motivul pentru care gazele se amestecă rapid.

Pentru ca gazul să se aprindă trebuie să existe o sursă de aprindere, de obicei o scânteie (flacără sau o suprafață fierbinte) și oxigen.
Pentru ca aprinderea să aibă loc, concentrația de gaz sau vapori în aer trebuie să fie la un nivel astfel încât „combustibilul” și oxigenul să poată reacționa chimic. Puterea exploziei depinde de „combustibil” și de concentrația sa în atmosferă. Relația dintre combustibil / aer / aprindere este ilustrată în „triunghiul focului”.

Majoritatea compușilor chimici organici pot arde. Arderea este o reacție chimică simplă în care oxigenul din atmosferă reacționează rapid cu o substanță, producând căldură.
Cei mai simpli compuși organici sunt cei cunoscuți ca hidrocarburi iar aceștia sunt principalii constituenți ai țițeiului sau al gazului.
Acești compuși sunt formati din carbon și hidrogen, cea mai simplă hidrocarbură fiind metanul, unde fiecare moleculă este formată dintr-un atom de carbon și patru atomi de hidrogen.

Lichidele inflamabile au în general un punct de aprindere scăzut. Aceasta este temperatura peste care se degajă vapori la o rată suficientă pentru a forma un amestec exploziv cu aerul.
Lichidele cu puncte de aprindere sub temperaturile ambiante normale eliberează automat vapori în volum suficient pentru a furniza un amestec exploziv; astfel scurgerea unor astfel de lichide este potențial la fel de periculoasă ca o scurgere de gaz inflamabil.

Gazele și vaporii produși, în multe circumstanțe, au efecte dăunătoare asupra lucrătorilor expuși la acestea prin inhalare, fiind absorbiți prin piele sau înghițiți.
Multe substanțe toxice sunt periculoase pentru sănătate în concentrații de până la 1 ppm (părți pe milion). Având în vedere că 10.000 ppm este echivalent cu 1% volum din orice spațiu, se poate observa că o concentrație extrem de scăzută a unor gaze toxice poate prezenta un pericol pentru sănătate.

Substanțele chimice, fumurile, praful și fibrele pot avea în multe circumstanțe efecte dăunătoare lucrătorilor expuși la acestea prin inhalare, fiind absorbite prin piele sau înghițite.
Persoanele expuse la substanțe nocive pot dezvolta boli (de exemplu; cancer) la mulți ani după prima expunere. Multe substanțe toxice sunt periculoase pentru sănătate în concentrații de până la 1 ppm (părți pe milion).
Având în vedere că 10.000ppm este echivalent cu 1% volum din orice spațiu, se poate observa că o concentrație extrem de scăzută a unor gaze toxice poate prezenta un pericol pentru sănătate.

Este important de reținut că, în timp ce instrumentele portabile de detectare a gazelor măsoară și alarmează la nivelurile TWA, sunt incluse alarme instantanee pentru a furniza avertizare timpurie cu privire la expunerea la concentrații periculoase de gaze.
Lucrătorii sunt adesea expuși riscului de expunere la gaz în situații în care atmosferele nu pot fi controlate, cum ar fi în aplicații de intrare în spații restrânse în care alarmarea la valorile TWA ar fi inadecvată.

Pentru a înțelege impactul gazelor toxice, este important să vă familiarizați cu densitatea relativă la aer, formula și caracteristicile acestor gaze.
Acest tabel explică caracteristicile a 25 de gaze toxice diferite întâlnite frecvent la locul de muncă.

Concentrația normală de oxigen în atmosferă este de aproximativ 20,9% volum. Nivelurile de oxigen pot fi periculoase dacă sunt prea scăzute (epuizarea oxigenului) sau prea mari (îmbogățirea oxigenului).
Același monitor de oxigen va alerta atât la îmbogățire, cât și la epuizare. În absența unei ventilații adecvate, nivelul de oxigen poate fi redus surprinzător de rapid prin respirație și procese de ardere.

Sistemele analogice convenționale „punct la punct” există de mulți ani și pentru mulți operatori de detectare a gazelor, este încă prima lor alegere.
Utilizarea unui sistem de detectare a gazelor care are tehnologie și funcționalitate familiare beneficiază un operator ocupat și oferă un nivel de liniște sufletească.
Cu toate acestea, sistemul analogic tradițional are limitările sale, incluzând fiecare detector care are nevoie de propriul cablu individual conectat la panoul central de control.

Limita inferioară de exploziv (LEL) este cea mai mică concentrație de gaz sau vapori care va arde în aer.
Limita inferioară de exploziv (LEL) variază de la gaz la gaz, dar pentru majoritatea gazelor inflamabile este mai mică de 5% în volum.
Aceasta înseamnă că este nevoie de o concentrație relativ scăzută de gaz sau vapori produc un risc ridicat de explozie.

Detectoarele de sulfură de hidrogen (H2S) sunt deseori rugate să lucreze în medii dificile, cum ar fi temperatura ridicată și umiditatea scăzută din Orientul Mijlociu.
Aceste condiții usucă în general senzorii H2S, dar XgardIQ-ul lui Crowcon se adaptează pentru a preveni evaporarea, chiar și în climatul cel mai dur.

Există un risc semnificativ ca gazele sau prafurile periculoase să poată fi prezente la locul dumneavoastră? Dacă da, funcționarea și echipamentul de siguranță trebuie să fie aprobate.
Producătorii și operatorii de proces ale căror activități prezintă un potențial pericol de incendiu sau explozie au responsabilitatea de a asigura siguranța lucrătorilor și a publicului larg.
Regulamentele solicită operatorilor să solicite aprobări în cazul în care procesele lor sunt potențial periculoase, iar aprobările vor fi acordate numai dacă există sistemele potrivite pentru a atenua orice risc de incendiu și explozie.

De-a lungul anilor, experții noștri au întâlnit o serie de cazuri șocante de detectoare de gaze folosite în mod periculos.
În acest articol, vom explora doar câteva dintre cazurile extreme pe care le-am văzut în care echipamentele de detectare a gazelor au fost folosite din greșeală, în speranța că putem reduce accidentele și decesele în medii periculoase.

Detectoarele de gaze inflamabile și toxice sunt disponibile în general în două formate - portabile și fixe. Versiunea potrivită pentru dvs. va depinde de aplicația specifică, dar există mai mulți factori demni de luat în considerare.
Înțelegerea cerințelor pentru fiecare amplasament va oferi o judecată în cunoștință de cauză dacă detectoarele de gaz fixe sau portabile sunt cele mai potrivite pentru aplicație.

În februarie 2019, Directorul de Sănătate și Siguranță din Marea Britanie a înăsprit cerința de a proteja lucrătorii împotriva fumului de sudură. Miscarea a venit ca răspuns la noi cercetări care au identificat sudarea ușoară a oțelului ca fiind o cauză a cancerului pulmonar și posibil al rinichilor.
Așteptările revizuite ale HSE impun acum angajatorilor obligația de a lua măsuri speciale pentru a proteja lucrătorii expuși la fum de sudură de toate tipurile, deoarece ventilația generală nu realizează controlul necesar.

Electronica din senzorul PID, proiectată pentru a nu necesita întreținere, nu este accesibilă. Este necesară întreținerea periodică a senzorului pentru stiva de electrod și lampă.
Solicitați prin email colegilor noștri pentru fiecare produs in parte instrucțiuni pdf ce va ajuta să înțelegeți când și cum să curățați, să întrețineți și să calibrați senzorul PID pentru a vă asigura că acesta continuă să ofere măsurători precise.

Gas-Pro se încarcă cel mai probabil, dacă Gas-Pro a intrat în descărcare profundă, afișajul nu va afișa simbolul de încărcare a instrumentului până când nu a fost încărcat de peste 10 minute și butonul a fost apăsat după acest timp. Veți vedea apoi simbolul de încărcare și LED-ul roșu ce clipește.

Este puțin probabil dacă este un detector standard de metan. Majoritatea detectoarelor portabile Pellistor au montat un filtru pentru a le proteja de otrăviri, precum și de murdăria sau praful care intră în sinter. Acest filtru va bloca sau încetini răspunsul la vapori precum etanolul. O versiune nefiltrată a senzorului este disponibilă pentru unele produse. Specificați întotdeauna gazul țintă atunci când comandați un detector portabil pentru gaze inflamabile.

Nu, „protecția de siguranță” a unui detector ignifug nu poate fi modificată utilizând o barieră zener sau un izolator galvanic de orice fel. Poate fi utilizat doar ca dispozitiv ignifug.

Da, trebuie să utilizați o barieră zener sau un izolator galvanic pentru a respecta cerințele de certificare a detectoarelor. O barieră zener sau un izolator galvanic trebuie utilizat atunci când se folosește un detector „intrinsec sigur” (IS) într-o zonă zonată periculoasă.

Certificatele SIL sunt disponibile se află pe pagina produsului specific din fila Descărcări.

Nu, un dispozitiv de protecție împotriva siguranței (ignifugat) nu poate fi schimbat utilizând o barieră zener sau un izolator galvanic de orice fel.

„Cu protecție ignifugă, căldura sau scânteile de la echipamentele defecte sunt conținute în incintă”

„Cu protecția IS, proiectarea limitează energia disponibilă echipamentului prin intermediul unei„ bariere ”în așa fel încât, în niciun caz, echipamentul nu va putea genera suficientă energie pentru a aprinde gaze inflamabile”

Da, oferim accesorii care pot face acest lucru.

Certificatele ATEX și IECEx sunt disponibile pe fiecare pagină specifică a produsului din fila Descărcări.

Cilindrii trebuie să fie goi și depresurizați înainte de a fi aruncați. Pot fi apoi reciclate ca deșeuri metalice în conformitate cu reglementările locale. Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați fișa tehnică de siguranță furnizată împreună cu gazul.

LaserMethane mini este folosit pentru a detecta metanul în ppm-m (ppm metri)

Putem detecta o mulțime de gaze și vapori cu produsele noastre și, ocazional, există o cerință pentru ceva ieșit din comun. Când avem aceste întrebări, este util să avem în față, acolo unde este posibil, anumite informații: gazul sau vaporii pe care doriți să îi detectați, numele complet corect, precum și un SDS care să indice caracteristicile produsului. Condiții specifice de mediu. Aplicația în care detectorul va trebui să funcționeze. Numărul potențial de detectoare necesare. Enumerați SDS-urile altor gaze, vapori și substanțe chimice la care este probabil să fie expus detectorul.

Uneori, lucrurile pot fi ratate atunci când încercați să comunicați cu detectorul dvs., așa că iată o listă simplă de verificare:

 

  • Aveți software-ul corect pentru detector?
  • Software-ul este actualizat?
  • Sunteți conectat la portul COM corect?
  • Folosiți cablul de comunicare corect pentru detector?
  • Dacă este un detector portabil, încărcătorul / interfața este alimentat și funcționează?
  • Un detectiv + are nevoie de o sursă de alimentare pentru a comunica, cablul de alimentare este conectat și alimentează detectorul?
  • Detectorul este pornit?

Selectați SUPORT apoi SUPORT TEHNIC pe pagina web Incotech

Oamenii se gândesc adesea la contaminare ca la particule, praf, murdărie sau un fel de reziduuri chimice. Incotech.ro analizează contaminarea conform definiției Institutului de Științe și Tehnologie a Mediului (IEST): „Orice material sau energie străină care are un efect dăunător asupra produsului sau procesului”.

Exemple ar putea fi:

  • Particule de aer sau lichide
  • Faza gazoasă sau contaminarea moleculară aeriană
  • Încărcare electrostatică sau descărcare electrostatică
  • Interferență electromagnetică
  • Fluctuațiile presiunii diferențiale a camerei curate sau a mediului înconjurător
  • Fluctuații ale temperaturii camerei curate și umidității relative
  • Vibrații
  • Particulele de suprafață
  • Schimbări ale aerului

De ce trebuie să monitorizez starea incintei-?

Există două motive principale pentru care ați monitoriza camera curată. Una este să verificați dacă mediul dvs. de proces funcționează la specificațiile cerute. Cealaltă este documentarea datelor istorice ale mediului procesului. Camerele curate sunt construite conform cerințelor specifice ale produselor care urmează să fie construite. Contaminarea are un efect negativ asupra randamentului și calității acestor produse. Mediul de cameră curată este foarte dinamic, cu produse și personal care se mișcă și se schimbă, astfel pot apărea evenimente de contaminare în orice moment. Monitorizarea vă va permite să știți când mediul nu este sigur pentru construirea produselor în orice moment. Capacitatea de a reaminti date istorice este un instrument foarte valoros. Graficele de tendințe și înregistrările evenimentelor pot ajuta la definirea ciclurilor de întreținere a echipamentelor și de curățare. În plus, analiza post mortem este simplificată atunci când se face referire la aceste date. Aceste rapoarte vor servi drept înregistrări care pot fi utilizate pentru a prezenta date de sprijin clienților, organizațiilor guvernamentale și comitetelor de reglementare.

Un contor de particule de aerosoli funcționează pe principiul fie al dispersării luminii, fie al blocării luminii. Un flux de aerosoli este tras printr-o cameră cu o sursă de lumină (fie lumină bazată pe laser, fie lumină albă). Când o particulă este iluminată de acest fascicul de lumină, aceasta este redirecționată sau absorbită. Lumina împrăștiată de o singură particulă într-o direcție specifică în raport cu direcția inițială are o semnătură unică care se referă la dimensiunea particulei. Acest lucru permite dimensionarea și numărarea particulelor individuale.

Un contor de particule este format din 4 componente:

  • Sursă de lumină (laser pe bază de gaz, diodă laser cu stare solidă, lumină de înaltă intensitate)
  • Electronică de detectare a fotografiilor
  • Sistem de flux de probă
  • Numărare electronică

Adesea selectarea unui contor de particule pentru utilizare într-o cameră curată se face pe baza specificațiilor și a costului instrumentului.

Înainte de a intra în detaliile specificațiilor, este important să ne uităm la ce instrument va fi folosit, la mediile în care va fi utilizat și la cine va folosi instrumentul. Fără luarea în considerare a acestor informații, s-ar putea face o alegere mai puțin optimă a contorului de particule pentru aplicație. Iată câteva elemente de luat în considerare înainte de a selecta un contor de particule:

În ce tip de mediu va fi utilizat contorul de particule? Va fi folosit într-un ISO Cl fundul 3 Camera curată pentru numărarea obișnuită a particulelor sau va fi utilizată pentru verificarea funcționării unui banc de flux înainte de un proces critic?

Ce tip de date se așteaptă să colecteze contorul de particule? Aceste informații vor fi înregistrate ca simple treceri / eșecuri sau vor trebui să fie conectate informațiile într-o foaie de calcul sau într-o bază de date?

Operatorul va transporta contorul de particule și îl va pune pe o suprafață critică de lucru sau va fi montat pe cărucior?

Acest contor de particule va fi folosit pentru certificarea camerelor curate și pentru a călători dintr-o locație în alta?

Contorul de particule va fi utilizat pentru a monitoriza camera curată în mod continuu? Contorul de particule este destinat interfeței cu un sistem de monitorizare a facilității (FMS)?

Specificații:

Deși toți producătorii folosesc același principiu, detaliile designului sunt ceea ce diferențiază un producător de restul. Lucruri precum debitul probei, sensibilitatea, intervalul de dimensiuni și numărul de canale de numărare, durabilitatea laserului sau a diodei laser, durata de viață a sursei de lumină, capacitatea de a ține calibrarea sunt factori importanți de luat în considerare.

Sensibilitate: Cea mai mică dimensiune a particulelor care poate fi detectată.

Nivelul de numărare zero sau rata de numărare falsă: numărul de particule raportate fals folosind aer filtrat la debitul optim pentru o anumită perioadă de timp. Raportarea corectă a acestui fapt este numărul de particule la 5 minute. (Rata estimată de numărare zero ar trebui să fie mai mică de 1 numărare la 5 minute)

Eficiența numărării: raportul dintre concentrația măsurată a particulelor și concentrația reală a particulelor. Concentrația de particule adevărată este măsurată cu un instrument mai sensibil, care are o eficiență de numărare de 100% la dimensiunea minimă a particulelor instrumentului supus testului. Un instrument proiectat corespunzător ar trebui să aibă o eficiență de numărare de 50%.

Canale: Acesta este numărul de „coșuri” în care sunt plasate particulele în funcție de dimensiunea respectivă a fiecărei particule numărate. Canalele sunt reprezentate în microni. De exemplu, este posibil să aveți un contor de particule cu 4 canale. Aceasta înseamnă că particulele pot fi numărate și lipite în 4 canale diferite. Exemple de canale sunt: ​​0,1 um, 0,2 um, 0,3 um, 0,5 um, 1,0 um, 5,0 um.

Debit: Aceasta este cantitatea de aer care trece prin contorul de particule. Aceasta este de obicei reprezentată în picioare cubice pe minut. Debitele comune sunt de 1,0 cfm și 0,1cfm. Cu cât debitul este mai mare, cu atât este mai mare pompa pentru a trage aerul și cu atât este mai mare contorul de particule.

De prea multe ori dimensiunea minimă este aleasă peste celelalte criterii. Deși acesta este un aspect important, ar trebui luați în considerare și alți parametri.

De obicei, cu cât instrumentul este mai sensibil, cu atât investiția inițială este mai mare și costul de întreținere este mai mare. Dacă instrumentul este utilizat în medii cu concentrație extrem de mare de particule, poate necesita curățări frecvente de către tehnicienii de service.

Prin înțelegerea utilizării intenționate a contorului de particule și a specificațiilor, se poate lua o decizie mai educată atunci când selectați un contor de particule.

Ce este AMC (CMA ro)?

Contaminarea moleculară în aer (AMC) (CMA ro) este contaminarea chimică sub formă de vapori sau aerosoli care are un efect dăunător asupra unui produs sau unui proces. Aceste substanțe chimice pot fi de natură organică sau anorganică și includ acizi, baze, aditivi polimerici, compuși organometalici și dopanți. Principalele surse pentru AMC sunt materialele de construcții și sălile de construcții, mediul general, substanțele chimice de proces și personalul de operare.

Care sunt efectele AMC?

  • AMC poate provoca o multitudine de efecte adverse, cum ar fi:
  • Coroziunea suprafețelor metalice pe napolitane
  • Degradarea mediului filtrant HEPA / ULPA
  • Haze pe napolitane
  • Haze pe optică
  • T Topping de fotorezist amplificat chimic
  • Modificări ale rezistenței la contact și ale schimbărilor de tensiune

Aproape toate companiile de vârf în semiconductori efectuează un anumit tip de monitorizare AMC în timp real. Această monitorizare a fost concentrată în mod tradițional în jurul zonei fotolitografice, dar zona de acoperire se extinde acum în alte locații ale procesului.

În general, testarea efectuată de majoritatea laboratoarelor este statică. Aceasta înseamnă că datele nu pot afișa tendințele reale în timp, ci pot arăta doar un nivel mediu de concentrație. Cea mai comună formă de testare efectuată de un laborator este testarea impinger. Un impinger este introdus în mediu pentru a fi testat pentru o perioadă fixă ​​de timp. Eșantionul colectat este apoi analizat pentru niveluri de concentrație chimică. Datele furnizate în urma acestui tip de testare arată doar un nivel mediu de concentrație. Monitorizarea online vă oferă posibilitatea de a vedea nivelurile AMC în timp real. Vă poate arăta dacă concentrația în AMC este la niveluri normale de fond sau este un eveniment specific de contaminare, în care fazele joasă și cea înaltă sunt în ciclul zilnic.

Limitele minime de detectare depind de tipul de substanțe chimice pe care doriți să le prelevați și de tehnologia pe care doriți să o utilizați. Unele tehnologii pot vizualiza concentrațiile chimice în fiecare parte pe nivel de trilioane; altele în nivelul părților pe milion. Este important să înțelegeți mai întâi care sunt cerințele pentru procesul dvs. și apoi să determinați care ar trebui să fie limitele de detectare adecvate.

Distribuitorul AMC Incotech.ro poate fi configurat pentru a preleva probe oriunde, de la doar 1 locație până la 64 de locații. Dacă sunt necesare mai mult de 64 de locații, mai multe colectoare AMC Incotech.ro pot fi combinate într-un singur sistem cu până la mii de locații de eșantionare.

Frecvența eșantionării din fiecare locație este determinată de 3 elemente: numărul de locații ale eșantionului, timpul de purjare și timpul de eșantionare. Împreună, aceste valori determină timpul total al ciclului - care este timpul necesar pentru ca colectorul să probeze din toate locațiile și să revină la locația inițială pentru un alt eșantion. Timpul total al ciclului este determinat după cum urmează:

Numărul de locații ale eșantionului x (timp de purjare + timp de eșantionare)

De exemplu, dacă aveți 12 locații de eșantionare, un timp de purjare de 5 minute și un timp de eșantionare de 1 minut, timpul total al ciclului dvs. va fi:

12 * (5 min + 1 min) = 72 minute

Număr de locații de probă:

Bineînțeles, cu cât eșantionați mai multe locații, cu atât va dura mai mult timp pentru a parcurge toate locațiile și a lua un alt eșantion la locația originală a eșantionului.

Cu toate acestea, colectorul AMC Incotech.ro vă permite, de asemenea, să alegeți locații de eșantionare specifice pentru eșantionare cu prioritate mai mare, permițându-vă să eșantionați de mai multe ori din locații specifice pe parcursul unui ciclu.

De exemplu, puteți alege să preluați probe din câteva locații deosebit de sensibile de 3 ori pentru fiecare 1 dată când prelevați probe din toate celelalte locații. Acest lucru vă permite să vă extindeți sistemul de eșantionare fără a sacrifica viteza cu care eșantionați locații mai sensibile.

Timp de purjare:

După ce colectorul se schimbă într-o nouă locație de eșantionare, așteaptă ceva timp pentru a permite înlocuirea aerului din locația anterioară cu aerul din noua locație de eșantionare. Aceasta se numește Timpul de purjare.

Valoarea Timpului de purjare depinde de timpul de răspuns al senzorilor utilizați, nu de colector. Senzorii cu timpi de răspuns liniști necesită timpi de purjare mai mari - ceea ce la rândul său mărește timpul total al ciclului, reducând frecvența cu care puteți să testați fiecare locație.

Chiar și în cazul senzorilor care au timp de răspuns rapid, timpul minim de purjare recomandat este de 5 minute; pentru senzorii cu timpi de răspuns lent, este posibil ca timpul de purjare să fie de până la 30 de minute. Din acest motiv, este important să selectați senzori cu timp de răspuns rapid.

Timp de probă:

Incotech.ro recomandă setarea timpului de eșantionare pentru 60 de secunde. Acest lucru oferă senzorilor suficient timp pentru a obține o probă validă și oferă colectorului AMC Incotech.ro suficient timp pentru a determina cu exactitate stabilitatea probei (indiferent de senzorul utilizat).

Ce este necesar pentru întreținerea sistemului (calibrare, gaze etc.)?

Există două părți ale acestei întrebări.

  • Mai întâi pentru sistemul de eșantionare, unitatea necesită foarte puțină întreținere. Pompele de vid vor trebui întreținute trimestrial.
  • Cerințele de întreținere pentru analizoare vor depinde de tipul de analizor utilizat și de gazele monitorizate. Analizoarele diferite vor avea cerințe de calibrare diferite. Frecvența de calibrare este adesea dependentă de precizia dorită a senzorului. Unii senzori sunt echipați cu sisteme de calibrare la bord, în timp ce alții necesită hardware extern și gaze standard pentru calibrarea acestora.
  • Da. Colectorul AMC Incotech.ro citește datele de la mai mulți senzori, utilizând protocoale și semnale diferite, dar furnizează toate datele printr-o singură interfață, utilizând protocolul Modbus standard din industrie. Aproape fiecare sistem comercial de automatizare și control de pe piață - inclusiv majoritatea sistemelor vechi - poate citi date folosind protocolul Modbus.

    Incotech.ro nu produce analizoare AMC. Integrăm diferiți analizatori de la diferiți furnizori de instrumente în colectorul de eșantionare. Acest lucru ne permite să potrivim diferite tehnici pentru a oferi o gamă largă de monitorizare AMC.

    Unele instrumente utilizează o sursă radioactivă pentru a ioniza proba. Acest lucru se găsește cel mai frecvent la senzorii care utilizează Ion

    Spectroscopia de mobilitate ca tehnică de analiză. Vă recomandăm să puneți această întrebare fiecărui furnizor de instrumente.

    Cursurile pot fi cât de mult doriți, cu toate acestea, cu cât distanța este mai mare, cu atât sunt mai mari șansele de contaminare sau diluare a probei. Contaminarea probei poate proveni din scurgeri în tubulatura probei. Diluarea va proveni din faptul că o parte a probei este absorbită de materialul tubular al probei. Vă recomandăm să nu rulați tuburile de probă mai mult de 80 de metri. La distanțe mai mari, este o idee bună să utilizați o pompă de rapel pentru a menține un debit de probă adecvat.

    Cel mai frecvent utilizat tub de eșantion este teflonul. Oțelul inoxidabil poate fi, de asemenea, utilizat, dar tinde să fie mai scump și nu este compatibil cu toate substanțele chimice.

    Frecvența calibrării va depinde de trei factori.

  • Deriva zero a senzorului pe zi - aceasta este cantitatea de deriva pe care senzorul o va experimenta de la zero într-o perioadă de timp stabilită, în mod normal o zi sau o săptămână.
  • Span Drift - aceasta este cantitatea de deriva pe care senzorul o va experimenta dintr-o cantitate de concentrație fixă ​​pe o perioadă de timp de o zi sau săptămână.
  • Care este nivelul țintă de detectare pe care îl căutați? Cu cât nivelul este mai scăzut, cu atât va trebui să vă calibrați mai frecvent pentru a menține derivația zero și a intervalului de creștere mai mare decât limita minimă de detectare pe care doriți să o atingeți.
  • Există două părți la acest răspuns.

  • Diferite tehnici de analiză vor avea tendința de a produce rezultate ușor diferite. Unele tehnici sunt mai predispuse la interferențe și, prin urmare, pot prezenta rezultate drastic diferite.
  • Un eșantion de impinger este prelevat pe o perioadă de timp stabilită, în mod normal 2 - 24 de ore. Astfel, datele impinger vor arăta doar o concentrație medie pe perioada de timp în care a fost prelevată proba. Instrumentele în timp real vor oferi o citire continuă și sunt concepute pentru a arăta tendințele la nivelurile AMC.
  • ×
    img

      Formular de contact rapid.

      Contact

      Telefon

      +40 722 254 318

      +40 21 336 5268

      Email

      incotech@incotech.ro

      office@incotech.ro

      Adresa

      Str.Principatele Unite nr.2 vila D ap.1 sector 4 Bucureşti RO