CASELLA

In 1799 Louis Pascal Casella, împreună cu Cesare Tagliabue, a pus bazele companiei ce urma să ia în câţiva ani denumirea de Casella. Încă de la început, principalele preocupări au fost legate de dezvoltarea unor aparate cât mai exacte şi fiabile pentru domenii cum ar fi explorarea, navigarea, meteorologia, condiţiile de la locul de muncă. Printre cei mai cunoscuţi clienţi se numărau şi Charles Darwin şi Dr. Livingstone, oameni de ştiinţă recunoscuţi, care au folosit aparatele Casella  în expediţiile lor. În timpul secolului 19, gama de produse a continuat să crească, astfel încât, la prima expoziţie ţinută în Crystale Palace, Hyde Park – Londra din 1851, Casella a participat cu diferite aparate, printre care aparatură de supraveghere şi un teodolit.

În 1998 Casella cumpără CEL Instruments, un fabricant renumit de aparate pentru monitorizarea zgomotului, ce şi-a început activitatea în 1970, formând astfel Casella CEL. Prin această mişcare, Casella a urmărit să aibe o gamă mai variată şi cuprinzătoare de produse, extinzându-şi astfel domeniul de interes, atât asupra pieţii interesate de aparatură pentru protecţia mediului cât şi asupra celei de aparatură pentru monitorizarea condiţiilor de la locul de muncă.

Produsele Casella CEL au în primul rând o calitate superioară, obţinută cu ajutorul experienţei acumulate în secolele de activitate în domeniu. În tot acest timp au fost dezvoltate şi îmbunătăţite aparate pentru monitorizarea pulberilor şi nivelului de praf (cum ar fi Microdust Pro CEL-712), pompe pentru prelevare probe aer (seria Apex, Tuff,), aparatură pentru monitorizarea microclimatului şi a condiţiilor de stres termic de la locul de muncă (Microtherm WBGT), sonometre (seria CEL), dozimetre de zgomot (dbadge), analizor de compuşi organici volatili COV (VOC Pro), staţii meteo (Nomad).

În prezent, Casella Cel şi Casella Monitor sunt branduri Casella Measurement, divizie ce aparţine firmei americane Ideal Industries Limites.

Produsele Casella CEL sunt exportate în toată lumea printr-o reţea de distribuţie bine organizată şi atent selectată.  INCOTECH SRL este unic distribuitor al produselor Casella CEL în România şi oferă service complet asupra întregii game de aparate furnizate.